torstai 7. syyskuuta 2017

Ensimmäinen tapaaminen sisustussuunnittelijan kanssa

Huh, mikä viikko, ja ollaan vasta torstaissa!

Tiistaina oli oikea tohinapäivä. Käytiin iltapäivällä Carlsonilla Marin luona laittamassa sisustussuunnittelua alulle. Marin luona omat ajatukset hieman selkiytyivät, erityisesti keittiön osalta. Lähdemme nyt liikkeelle sillä, että rungot ja kaapinovet olisivat mattavalkoiset. Tasovaihtoehtoina laminaatti tai puutaso, sävynä "joku kiva puun sävy". Pinterestistä löytyi yksi kuva, jossa on aika paljon sitä, mikä miellyttää omaa silmää. Meille on myös tulossa samantyyppinen saareke, hieman kapeampana ja ilman vesipistettä. Ollaan mietitty, että taso jatkuisi saarekkeen sivuille rajaamaan ja raamittamaan. Saa nähdä mihin lopulta päädytään. 

Alkuperäinen kuva täältä

Värimaailmaa Marin kanssa suunniteltiin niin, että pääsävyinä olisi harmaanruskean eri sävyt (eli juuri ne greigen sävyt). Ruskean lisäksi mukana voi olla joitain lämpiä harmaan sävyjä. Makuuhuoneeseen olisi tarkoitus tuoda sitä petroolin sävyä, josta jo aiemmin kirjoittelinkin. Olimme etukäteen arponeet sitä, kannattaisiko laittaa vinyylikorkkia myös eteiseen, mutta Mari suositteli, että eteiseen tulisi laatta, koska lapset, koska koira. Vaikka vinyylikorkki kestääkin hyvin vettä on laatta vielä varmempi vaihtoehto, etenkin kun meillä ei ole erillistä tuulikaappia vaan avoeteinen. Tarkoitus on, että kodinhoitohuone toimisi arkieteisenä ja sinne saisi sitten kuivumaan kuraisia ja märkiä vaatteita ja kenkiä. Lapset on vielä kuitenkin pitkään aika pieniä (ja arvaamattomia), joten voi olla, että sitä märkää kampetta kantautuu/unohtuu eteiseen. Ei tarvitse laattalattian kanssa olla sitten ihan niin tarkka tästä asiasta. Hyvä idea siis.

Carlsonilla kierrellessä löysin sattumalta myös yhden tosi kivan vinyylikorkkivaihtoehdon. En oikein saanut otettua kuvaa, jossa sävy olisi tullut hyvin esiin. Puhelimen kamera vääristi sävyä tosi paljon. Lektarin sivuilta löytyi onneksi parempi kuva. 

Lektarin CORKART- vinyylikorkkimalliston Lungo CP736

Sävy oli kyllä tosi kiva, hyvin potentiaalinen vaihtoehto meidän lattiaksi. Ainut mikä hieman mietityttää ovat nuo mikroviisteet. Toisaalta ne tuovat kivaa lautalattiatunnelmaa, mutta en tiedä näyttääkö isossa tilassa liian vilistävältä. Onko jollain kokemuksia samantyyppisestä lattiasta tai laittaa vaikka kuvia sähköpostiin? :)

Laatoista juteltiin Marin kanssa sen verran, että ennemmin mattaa kuin kiiltävää. Itselläni on tosi valoherkät silmät, joten valoa heijastavat kirkkaat pinnat käyvät välillä silmiin erityisesti, jos auringonvalo heijastuu pinnasta. Siksi myös keittiöön on mietitty mattapintaisia ovia (toki myös siitäkin näkökulmasta, että ei näy lika yhtä hyvin kuin kiiltävässä pinnassa). Laatoissa olisi ajatus pitää yhtenäistä linjaa läpi asunnon. Jos löytyy hyvä laatta niin voi olla, että sillä mennään sitten aula, wc, takkahuone (joka laatoitetaan, koska kylppäristä kulku terassille, jonne haaveillaan ulkoporeallasta), kylpyhuone ja wc2. Tarkitus olisi laittaa lattiaan isoa laattaa ja niihin tiloihin, joihin se on vaikea totetuttaa samansävyistä 10x10-laattaa. Tehostelaattaa tulee varmaan vessoihin ja kylpyhuoneeseen. Perinteinen ladonta tuntuu vähän tylsältä, joten olisi kiva kokeilla esimerkiksi tiililadontaa tai kalanruotoa. Netistä löytyy myös paljon muitakin ladontavaihtoehtoja.

Ladonnat täältä
Toiveina oli myös pintaa/stuktuuria esimerkiksi paneelien muodossa. Makuuhuoneeseen olisi ainakin tarkotus tehdä kiinteä sängynpääty paneelia hyödyntäen. Näiden kahden kuvan ideaa olisi tarkoitus yhdistää.
Kuva Pinterestistä, alunperin julkaistu täällä

Kuva Pinterestistä, alunperin julkaistu täällä

Ihastuin Mikkelin Asuntomessuilla (joita muuten kierrettiin 11h..) Siparilan Vire-sormipaneeliin, jota oli käytetty reilusti Kannustalon Harmaja Saimaa-kohteessa. Mielestäni se näyttää todella tyylikkäältä pystysuuntaan asennettuna. Tätä olisi kiva laittaa esimerkiksi aulaan makuuhuoneen vastaiselle seinälle ensimmäiseksi näkymäksi sisään tullessa. Toki tämä voisi toimia myös takkahuoneessa tai olohuoneessakin.

Kuva lainattu täältä

Hieman vielä sekalaista tajunnanvirtaa, mutta jotenkin tuntuu siltä, että tämä on kuin sipulin kuorimista. Täytyy ensin ottaa ne isoimmat uloimmat kerrokset pois, että pääsee kohti sitä ydintä. Jatkossa kun suunnitelmat selkityy esittelen ratkaisuja aihepiireittäin tai yksi huone kerrallaan.

Itselle jäi Marin luona käynnistä tosi hyvä fiilis. Innolla odotamme millaisia ideoita hänellä on kun kolmen viikon päästä tapaamme uudelleen. Vaikka itsellä onkin jonkin verran näitä ajatuksia ja visioita niin on aivan mahtavaa, että kaverina on alan ammattilainen esittämässä niitä oikeita kysymyksiä ja miettimässä materiaaleja ja vaihtoehtoja!

Ideoita ja kommentteja otetaan mielellään vastaan! Itsellä monesti ajatus jumii johonkin tiettyyn eikä välttämättä osaa ajatella "out of the box". Myös se, kun joku kyseenalaistaa jonkin oman ratkaisun on kehittävää. Silloin tulee pohdittua tarkemmin ne omatkin motiivit ja saa joko vahvistusta omalle visiolleen tai mahdollisesti hyvien perustelujen vuoksi vaihtaa suunnitelmaa. Makuasioista ei voi kiistellä, mutta käytännöllisyydestä voi! ;D


// Anni-Maaria

P.S. Käytiin tiistaina myös Domluxilla (Domuksella) katsomassa ikkunoita ja ovia koko perheen voimin. Suuri kiitos lähtee Oksmanin Jounille, joka kattavasti ja kärsivällisesti kertoi heidän tuotteistaan. Hieman oli vauhdikasta, menoa vaikka oltiin varauduttu eväin ja leluin! Herra 4v. osoitti opin menneen perille, mutta herra vajaa 2v. pisti kyllä parastaan..

P.P.S. Eilen oli aloituskokous ja saatiin lupa aloittaa rakentaminen, kohta kuokka heiluu!! Mika kirjoittelee lähiaikoina tarkemmin kokouksesta ja teknisistä asioista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...