torstai 28. joulukuuta 2017

Väliovet aiheuttavat harmaita hiuksia - ratkaisuja ongelmiin?

Meille on tulossa muutamiin tiloihin liukuovia, mutta muutama haaste on vielä selvitettävänä ennen kuin päästään tarkemmin ovia valitsemaan. Harmaita hiuksia (tai selvittelyä) vaativat aulan ja kodinhoitohuoneen välinen oviratkaisu sekä makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välinen oviratkaisu.

Aulan ja kodinhoitohuoneen välinen ovi tarkoitus muuttaa liukuoveksi


Talon suunnitteluvaiheessa meillä oli vielä hieman auki millaiseen oveen päädymme aulan ja kodinhoitohuoneen välille. Olemme kuitenkin nyt tuumanneet, että arjen käytännöllisyyden kannalta kyseinen ovi olisi varmasti toimivin liukuovena. Äkkiseltään katsottuna ei ongelmaa. Juu ei, jos pohjakuvaa katsoo, mutta juu kyllä, jos sähkökuvaa katsoo. Meille on tulossa ABB:n kotiautomaatiojärjestelmä, jota ohjataan erillisellä ohjaustaululla. Se oli ajateltu sijoittaa tuohon oviaukon viereen. Nyt täytyy siis selvittää miten eri valmistajien liukuovirungot suhtautuvat sähkövetoihin. Yksi vaihtoehto on siirtää ohjaustaulua vessaan päin, mikäli mitoitus antaa myöten. 

Tällä hetkellä teemme tutkimustyötä JELD-WENin ja Eclissen liukuovien parissa. Myös Liunen väliovia olemme tutkiskelleet. Ainakin Eclissellä on saatavana Luce-liukuovi, josta kerrotaan näin: "Edistyksellinen Eclisse Pocket Door Luce -liukuovijärjestelmä on varusteltu patentoidulla ratkaisulla, joka mahdollistaa sähköjohtojen, valonkatkaisimien, termostaattien, pistorasioiden ja muiden elektronisten ohjainten asentamisen samaan seinään liukuovikehyksen kanssa."  Hinta kyseisellä ratkaisulla on luultavasti jonkin verran korkeampi kuin tavallisen liukuovirungon. Käsittääkseni myös JELD-WENin liukuovien kanssa saisi tehtyä sähkövetoja, mutta täytyy selvittää asiaa vielä tarkemmin. Palaamme asiaan kun olemme saaneet tarkempaa tietoa aiheeseen liittyen. :)



Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välinen ovi tulossa myös liukuovena

Kylpyhuoneeseen on visiona jatkaa saunan paneelia koko tuolle takkahuoneen vastaiselle seinälle. Jos ovi aukeaa makuuhuoneesta kylpyhuoneeseen päin menee siinä ikään kuin hyvää seinäpintaa hukkaan. Tuolle pätkälle olisi kiva saada esimerkiksi kylpytakkeja, hyllyjä tms. Ideaalitilanne olisi, että liukuovi menisi vessan ja makuuhuoneen seinän väliin, mutta... altaan vesijohjdot tulevat rungon tielle. Mielestäni se olisi ollut parempi aukeamissuunta, mutta koska välillä täytyy tehdä kompromisseja niin pienempi paha on mielestäni se, että liukuovi liukuu rungon sisään tuonne takkahuoneeseen päin kuin että tavallinen väliovi aukeaa kylpyhuoneeseen päin. Vai mitä olette mieltä? 

Lasten huoneisiin tulee kuvasta poiketen rungon sisään liukuvat liukuovet

Jos kaksi muuta tilaa ovat vielä kysymysmerkillä ratkaisujen suhteen niin onneksi meiltä löytyy myös jotain, johon on helppo ratkaisu. Nimittäin lastenhuoneiden välissä olevan vaatehuoneen liukuovet. Kuvaan on piirretty oviaukon kooksi 7x21. Jo tuon koon vuoksi liukuovi on järkevin ratkaisu, sillä se jättää suuremman kulkutilan kuin tavallinen väliovi. Nämä ovet tulevat olemaan tavalliset sileät laakaovet. Oviin on tarkoitus laittaa lukot, jotta pojat kasvaessaan voivat blokata toisensa pois häiritsemässä jos ovat viettämässä aikaa kavereiden tai friidujen kanssa. :D

Tässä vielä muutama kuva minkä tyyppisiä ovia olemme katselleet. Aika samanlaiset ovat ulkonäöltään katselemamme liukuovet JELD-WENillä sekä Eclissellä.

Nämä mallit ovat tällä hetkellä vaihtoehtoehdot lasten huoneiden välisen vaatehuoneen oviksi:


Eclissen Single 1S


JELD-WENin Steady 411 Slide


Nämä mallit ovat vaihtoehdot aulan ja kodinhoitohuoneen väliseksi oveksi sekä makuuhuoneen ja kylpyhuoneen väliseksi oveksi. Kyseisiin tiloihin halutaan lasiovet valoa ja avaruutta tuomaan. Lasiksi olisi tarkoitus laittaa satiinilasi. 

Eclissen Single 1L





Minulla on taipumusta stressata aina etukäteen ja mennä sillä "worst case scenario"-mentaliteetilla. Voi olla, että nämäkin "ongelmat" ratkeavat kuin itsestään kun Mika niitä ensin hieman selvittelee. Ei ole varmasti aina helppoa rakentaa tällaisen vouhottajan kanssa, mutta onneksi Mikalla on pitkä pinna ja hyvä hermot, sekä vuosien kokemus yhteiselosta. :)

// Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...