lauantai 16. joulukuuta 2017

Yhteistyö sisustussuunnitelulinjan opiskelijoiden kanssa

Kävin tiistaina Pohjois-Savon opistolla kertomassa talonrakennusprojektistamme. Kuten edellisessä julkaisussa jo kerroinkin, sisustussuunnittelulinjan opiskelijat tekevät harjoitustöinä suunnitelmia meidän kylpyhuoneeseen. Suunnitelmaan kuuluu mukaan myös sauna sekä kylpyhuoneen vieressä oleva pieni wc.




Kerroin yleisesti projektistamme, suunnittelusta, rakentamistavasta sekä sisustukseen liittyvistä ajatuksista, toiveista ja visioista. Kävimme läpi pohjakuvaa sekä eri tiloja toimintoineen. Opiskelijat ovat jo kertaalleen käyneet tontilla perustustentekoveiheessa. Alkuvuodesta on luvassa uusi vierailu kun runkokin on nyt pystyssä ja työt etenevät sisäpuolella.




Kylpyhuoneen lisäksi kävimme läpi tiloja yleisesti eli millaista värimaailmaa ja materiaaleja ollaan eri tiloihin mietitty. Mikäli opiskelijat ennättävät voivat he tehdä suunnitelmaa myös olohuoneeseen tai jompaan kumpaan lasten huoneeseen. Tässä projektissa heillä on tarkoitus harjoitella erityisesti kylpyhuoneen laattojen piirtämistä mallinnusohjelmalla, mutta toki myös perhehtyä materiaaleihin sekä suunnitella kokonaisuutta asiakkaan toiveet huomioiden. Alkuvuodesta saamme sitten suunnitelmia katsottavaksi ja mahdollisesti myös tänne blogiin esille.




Pohjois-Savon opiston sisustussuunnittelulinja on lukuvuoden mittainen sisustussuunnitteluun keskittynyt koulutus. Linjan vastaava opettaja Anni Savolainen kertoi, että koulutus on kaikille avoin vapaan sivistystyön linja. Opinnot on suunniteltu mahdollisimman käytännönläheisiksi ja ovat ylipäätään työelämälähtöisiä. Opiskelijat tekevät opintojen aikana projektitöitä kuten esimerkiksi tämä meille tehtävä suunnittelutyö ja rakennustyömaan seuranta. 





Projektitöiden lisäksi opintoihin kuuluu mm. suunnitelun perusteita, värioppia, erilaisia esitystekniikoita sekä materiaalioppia. Opinnoissa on tärkeää, että opiskelijat saavat realistisen kuvan tarvittavasta tietotaidosta sekä sisustussuunnittelijana toimimisesta. Lisätietoja linjasta saa Pohjois-Savon opiston nettisivuilta (linkki sivuille tässä).





Opiskelijat ovat itse sisustaneet luokkatilansa syksyn alussa opistolta löytyneillä kalusteilla. Oli kyllä todella tunnelmallinen ja viihtyisä tila. Opiskelijat kyselivät paljon kysymyksiä ja yritin niihin parhaani mukaan vastata. Osittain alkaa olla jo aika tarkat visiot sisustuksen suhteen, mutta paljon on vielä asioita auki ja osa menee sitten ihan puhtaasti fiilispohjalta. Innolla jäämme odottamaan millaisia suunnitelmia opiskelijat saavat aikaan. Jonkin verran annettiin raameja suunnitteluun, mutta paljon myös vapauksia ideoida ja kokeilla!



Tämän tunnelmakuvan myötä rauhallista joulun odotusta kaikille! Me  (=Mika ja timpurit) ahkeroidaan vielä ensi viikko ja sitten rauhoitutaan hetkeksi joulun viettoon.


// Anni-Maaria

P.S. Pysykää kuulolla: lähiaikoina tulossa myös Raksaviikko 13&14-päivitys sekä juttua ikkunoiden ja ovien asennuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...