torstai 21. syyskuuta 2017

Tuore lattiakaivouutuus!

Tällä viikolla meillä valettiin anturamuotit, joka tarkoittaa sitä, että parin viikon sisään meillä tulee ohjelmaan lattianvalu (koska valamme lattian ennen runkotöiden aloitusta). Tällöin pitää luonnollisestikkin olla mietitty esimerkiksi lattiakaivot ja niiden paikat, niitä on nimittäin turha enää valun jälkeen murehtia kun muutoksia ei enää pysty tekemään (järkevästi) :).

Meillä on alusta asti ollut melko selvää, että kylppäriin tulee lattiakaivoksi perinteisen lattiakaivon sijaan huomaamattomampi kaivo. Siitäkin syystä, että saadaan tehtyä laatoitukset isolla lattialaatalla. Kun asiaan alettiin tarkemmin perehtymään, tuli yllätyksenä, miten paljon vaihtoehtoja kaivon kansiksi olikaan. Jotenkin sitä oli itse ajatellut, että muutamahan niitä vain on, perus ritilä ja jotain vähän "hienompaa". Vaihtoehtoja tosiaan on useita ja me nyt olemme kahden vaiheilla, tutumman Unidrainin Highline malliston Custom-mallin ja aivan uuden Vieserin Line Classic-mallin kanssa. Molemmissa malleissa lattialaasta leikataan kaivoon "kansi". Tällöin saadaan kaivo lähes huomaamattomaksi.

Hiljattain on tullut markkinoille myös customoituja ja erilaisia RST-kansia näihin ns."perinteisiin" neliökansikaivoihin. Enää ei tarvitse niissäkään tyytyä perinteiseen ritiläkanteen.


Vieser Line Classic-kansi, joka laatoitetaan halutulla laatalla. Saatavilla 800mm ja 900mm leveinä.

Vieser Lineä saa myös RST pinnalla.
Vieser Line-sarjan järjestelmäosat. Nämä sopivat kaikkiin Vieserin lattiakaivoihin.
Unidrain Highline Custom

Unidrain lattiakaivojärjestelmä. Kuvassa Classicline-kansi ja kehys.

 Unidrain kaivon saa hyvin huomaamattomaksi tällä Custom-kannella. Kuva Mikkelin asuntomessuilta.

Unidrainin RST kansi on myös tyylikäs, mutta ei tällä kertaa tule meille. Kuva Mikkelin asuntomessuilta.

Mikkelin asuntomessuilta.

Unidrainilta löytyy myös hieno "kurasyöppö". Me toteutetaan kurasyöppö kuitenkin eritavalla, joten tämä malli ei tule meille kyseeseen. Kuva Mikkelin asuntomessuilta.

Tämä Vieserin sarja on ihan tuore, patentoitu, järjestelmä, se on julkaistu 12.9.2017. Se oli tämän vuoden Habitaressa ensimmäistä kertaa esillä. Itse en tästä järjestelmästä vielä paljoa tiedä, mutta pitää kyllä perehtyä asiaan tarkemmin :). Varsin varteenotettava vaihtoehto Unidrainille.

// Mika

ps. Ensi viikolla ollaan menossa sisutussuunnittelija Marin luo pitämään toista sisustussuunnittelupalaveria, jännä nähdä mitä se Mari on meille keksinyt.


2 kommenttia:

  1. meillä on asenettuna highline unidrain custom kehyksetön kylppärissä, mikrosementin takia piti löytää kehyksetön malli (siis vielä ei ole vikoja pintoja).

    Lattiakaivoja tutkin talvella: http://betonielementtitalo.blogspot.fi/2017/03/kylpyhuone-ymlattiakaivot.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä Heli, täytyypä käydä lukaisemassa! :)

    Anni-Maaria

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...