tiistai 6. maaliskuuta 2018

Voiko hanoihin rakastua?

Tiedätkö sen tunteen kun näet jotain ihanaa ja tulee selittämätön tunne niin että sisällä ihan läikähtää? Minulle kävi näin, hanojen kanssa! Messukuulumisten yhteydessä kirjoittelinkin, että löysin Kuopion Rakenna ja Asu-messuilta Oraksen pisteeltä aivan ihanat hanat. Tässä ne ovat: Oraksen Signa-hanat



En ole aivan varma oliko se tunne ihastus, rakastuminen vai huvitus, mutta ihanalta nuo hanat minusta näyttävät! Jotenkin hassusti alkoi hymyilyttämään kun näin nuo hanat, ne ovat hauskat ja niitä katsellessa tulee hyvälle mielelle! Oraksen edustaja kertoi, että ne on lanseerattu viime vuoden asuntomessuille ja olleet valikoimissa siis reilun vuoden, ellen väärin muista. Nämä hanat kuulema jakavat mielipiteitä - niistä joko tykätään tai ei. Selvästikin kuulun ensimmäisten joukkoon. Mitä mieltä sinä olet?

Vasemmalla Oras Signa keittiöhana ja oikealla Oras Signa pesuallashana

Oraksen Signa-hanojen valikoimaan kuuluu niin pesuallashanat kuin keittiöhanatkin. Keittiöhanoissa on ulosvedettävä juoksuputki. Pesuallashanoja saa perinteisellä juoksuputkella tai ulosvedettävällä juoksuputkella. Pesuallashanojen juoksuputki on kääntyvä, joten sitä voi säätää altaan koon tai pesutarpeen mukaan. Pesuallashanoja saa perinteisesti viputoimisena tai hieman hifistellen kosketusvapaana. Kosketusvapaat hanat toimivat myös viputoimisesti.

Signa-sarjaan kuuluu myös Bidetta-käsisuihku, jonka saa perinteisellä toiminnolla tai kosketusvapaana. Etäkäytettävä Smart Bidetta-käsisuihku toimii siten, että kun käsisuihku irroitetaan pidikkeestä lähtee hana automaattisesti päälle. Meillä on vielä tovin aikaa pienet pyllyt pestävänä, joten käsisuihku on ahkerassa päivittäisessä käytössä. Tämä malli kiinnostaisi kovasti, mutta hieman mietityttää innostaako tämä toiminto poikia liikaa omatoimisiin suihkuleikkeihin! :D Toisaalta, mikäli joutuvat kuiveilemaan mahdolliset löträilynsä niin luulisi menevän viestin parin kerran jälkeen perille. Menee siis harkintaan!

Oras Signa Pesuallashana ja etäkäytettävä Smart Bidetta-käsisuihku

Nämä hanat ovat nyt tällä hetkellä ehdoton suosikki ja olenkin niitä kaavaillut molempiin vessoihin sekä kodinhoitohuoneeseen. Kodinhoitohuoneeseen tulisi varmaan tuo keittiöhana älykkäällä pesukoneventtiilillä. Äly tulee siitä, että tuotteeseen kuuluu erillinen ohjausyksikkö sekä elektroninen venttiili. Painonapin voi sijoittaa muutamien metrien etäisyydellä mihin aluaa. Meillä esimerkiksi painonappi olisi tulossa kodinhoitohuoneen toiselle puolelle hanan viereen. Painonapista painamalla elektroninen venttiili aukeaa ennalta määrätyksi ajaksi, jonka jälkeen venttiili sulkeutuu automaattisesti. Painonappiin voi ohjelmoida kaksi painallusta eli vaikka 3h auki ja 6h auki. Painonapista voi myös halutessaan sulkea venttiilin välittömästi pesun jälkeen.


Mittakuva Oras.com


Tutustuimme messuilla myös Oraksen sadesuihkuihin. Olemme pitkän aikaa pohtineet laitettaisiinko perinteiset suihkut vai kattosuihkut ja nyt kuitenkin kaiken pähkäilyn jälkeen olemme kallistumassa energiatehottomampaan ratkaisuun eli kattosuihkuihin. Oraksen Signa-sarjaan on saatavilla myös sadesuihku, jossa on EcoLed-painike, joka toimii virtaaman säätimenä sekä näyttää valolla veden ja energiansäästön kannalta ihanteellisen suihkuajan. Hana sulkeutuu automaattisesti muistaakseni 4 minuutin jälkeen. Tässä ajassa olisi tarkoitus peseytyä. Tarpeen tullen voi tietysti säätää hanasta lisäaikaa, ettei tarvitse kuitenkaan jättää pesua ja vaikkapa hoitoaineen huuhtelua kesken. Suihkun painikkeessa palaa vihreä valo, joka kuulema kannustaa erityisesti lapsia alittamaan tavoiteajan.

Oras Signa -sadesuihku Kuva: Oras.com

Tuumattiin Mikan kanssa, että mikäli pitäydymme ns. tavallisissa suihkuissa säästämme n. 1000€. Sillä summalla saa ostettua vaikka munakellon lapsille houkuttimeksi ja käytyä suihkussa aika monta kertaa. Tykästyimmekin messuilla Oraksen Optima-suihkuihin ja ne ovat nyt potentiaalinen vaihtoehto meidän suihkuiksi. 


Vasemmalla Oras Cubista ja oikealla Oras Optima

Tässä mallissa vesi tulee juoksuputkesta hieman leveämpänä "putouksena"


Vaikka talon rakentamiseen liittyy valtava määrä valintoja ja päätöksiä on tämä toisaalta ihanaa aikaa - vihdoin pääsee tekemään niitä konkreettisia valintoja ja suunnitelmat alkavat konkretisoitua!


// Anni-Maaria

P.S. Olisi kiva kuulla kommenttisi noista Signa-hanoista - sytyttääkö vai ei?

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoisen näköisiä hanoja, itse kyllä tykkään jollakin tavalla noiden muodosta. Meillä myös bidee kovassa käytössä ja muutenkin mielestäni sillä saa hyvin myös pestyä kylpyhuonetta. https://www.viudetta.fi/tuotteet/bio-bidet

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...